Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg

LET OP: wij werken aan het herzien en actualiseren van de informatie op www.ddjgz.nl. Kunt u informatie niet vinden of heeft u vragen? Neem contact op met Tanja Geerdes-Maas via tgeerdes@ncj.nl

Deze website geeft informatie over het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ) dat binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) wordt gebruikt. Hoe wordt het DD JGZ gebruikt? Wat voor gegevens staan er in het DD JGZ? Hoe zit het met de bewaartermijn van gegevens of met de privacy? En wat voor rechten hebben de gezaghebbende ouders/verzorgers en jeugdigen met betrekking tot het DD JGZ? De website gaat in op deze vragen.

Het DD JGZ zorgt ervoor dat alle JGZ-professionals in Nederland in één dossier op vergelijkbare wijze bevindingen digitaal kunnen vastleggen over jeugdigen waar zij bij betrokken zijn. Vergeleken met een papieren dossier is het digitale dossier beter leesbaar, is de overdracht van dossiers naar andere JGZ-organisaties gemakkelijker en kunnen werkprocessen beter worden gevolgd.

Het DD JGZ is een medisch dossier. Alleen professionals van de JGZ hebben toegang tot het DD JGZ. Een JGZ-professional mag alleen een DD JGZ inzien en informatie in een DD JGZ noteren van jeugdigen waar deze JGZ-professional bij betrokken is. Ieder DD JGZ bevat een logboek waarin is terug te zien welke JGZ-professional het DD JGZ heeft ingezien en wat deze JGZ-professional heeft genoteerd / heeft gedaan.